ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

Οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ – δικαιούχοι του «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» (K.E.A.) – μπορούν να επωφεληθούν από έξι ομάδες συνοδευτικών δράσεων/ μέτρων, οι οποίες περιλαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης (για ενηλίκους και παιδιά), αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Από το 2016, η προσπάθεια για την στήριξη των απόρων με τρόφιμα και βασικά υλικά αγαθά αποδίδει καρπούς. Οι δράσεις καλύπτουν το σύνολο Περιφερειακής Ενότητας​​ Μαγνησίας, μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης με επικεφαλής το Δήμο​​ Βόλου.

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ & ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟ

  • ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΓΙΝΕ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ

  • ​​ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΑΓΑΘΩΝ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΟΥ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ

  • ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ​​ 

ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

  • ΥΠΕΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ​​ 

ΒΡΕΣ ΝΟΜΙΚΗ & ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  • ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

  • ΜΑΘΕ ΝΑ ΤΡΩΣ ΣΩΣΤΑ ΕΛΕΓΞΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ (ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ κ.α.)

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  • ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ, ΩΡΙΜΑΝΣΗ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ​​ 

ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ​​ 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Για συμμετοχή στις δράσεις θα επικοινωνήσουν μαζί σας τα αρμόδια στελέχη, ενώ μπορείτε και μόνοι σας να επικοινωνήσετε στο​​ e-mail:​​ tebaMagnisias@outlook.com.gr​​ ή στα τηλέφωνα, 2421181980 - 2421353141Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Βόλου,​​ και να ενημερώνεστε και από την ιστοσελίδα​​ www.magnisias.teba.gr.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  ​​ ​​​​ 

Ψυχολόγους /​​ Κοινωνικούς​​ λειτουργούς

Ειδικούς Διατροφής & Τροφίμων

Λογιστές / Οικονομολόγους

Δικηγόρους

Συμβούλους Εργασίας/ Επιχειρηματικότητας​​ 

Εκπαιδευτές ειδικής αγωγής

Γυμναστές

Οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθυνθούν για να λάβουν συμβουλές και καθοδήγηση για τους ίδιους ή τα παιδιά τους ΔΩΡΕΑΝ από τις εξής ειδικότητες:​​ 

ΠΩΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

​​ Οι Συνοδευτικές Δράσεις που αφορούν συμβουλευτική (ατομική/ ομαδική)​​ και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, όπως και κατά περίπτωση άλλες δράσεις​​ παρέχονται είτε δια ζώσης στα γραφεία του αναδόχου,​​ είτε και μέσω ηλεκτρονικών συναντήσεων με την εφαρμογή ηλεκτρονικής πλατφόρμας, κατά βάση σε ατομικό επίπεδο.​​ 

Οι δράσεις πολιτισμού​​ / αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης​​ παρέχονται​​ είτε​​ μέσω ζωντανών παραστάσεων​​ είτε​​ μεταδίδονται​​ και​​ ηλεκτρονικά μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα.​​ 

Ειδικότερα, στις ατομικές υπηρεσίες ​​ Συμβουλευτικής παρέχονται οι ακόλουθες υπηρεσίες:

​​ Υπηρεσίες​​ Κοινωνικού​​ Λειτουργού. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν υποστηρικτικές υπηρεσίες με σκοπό την διατύπωση, την ​​ πρόληψη και την αντιμετώπιση ανθρώπινων αναγκών και κοινωνικών προβλημάτων και την ομαλή ένταξη μελών της οικογένειας στην κοινότητα.

​​ Υπηρεσίες Ψυχολόγου. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν ψυχοκοινωνική στήριξη, αντιμετώπιση των δυσκολιών και βελτίωση της ζωής, της συναισθηματικής και ψυχικής υγείας.​​ Συμπεριλαμβάνονται και οι Υπηρεσίες έγκαιρης διάγνωσης λοιπών διαταραχών

​​ Υπηρεσίες Παιδοψυχολόγου. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν ψυχοκοινωνική στήριξη, διάγνωση και θεραπεία παιδιών και στήριξη των οικογενειών τους.​​ Συμπεριλαμβάνονται και οι Υπηρεσίες έγκαιρης διάγνωσης μαθησιακών διαταραχών.

​​ Υπηρεσίες παροχής οικονομικών συμβουλών διαχείρισης προϋπολογισμού, χρεών και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού

​​ Υπηρεσίες παροχής νομικών συμβουλών​​ που σχετίζονται με ζητήματα πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες, σε νέους, ηλικιωμένους κ.λπ.

​​ Υπηρεσίες​​ εκπαιδευτικού και ειδικού αγωγής​​ σε θέματα εκπαίδευσης και αγωγής των παιδιών προσχολικής ηλικίας και συμβουλευτικής γονέων.

​​ Υπηρεσίες διατροφολόγου. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν διατροφική εκπαίδευση ενηλίκων, εφήβων και παιδιών καθώς και εξατομικευμένη αρωγή μέσω διαιτολογίου.

​​ Οι ομαδικές υπηρεσίες συμβουλευτικής προκύπτουν από συνδυασμό αναγκών, διαχείρισης και επίλυσης θεμάτων που έχουν ως βάση την επικοινωνία. Σε προηγούμενο στάδιο, οι ωφελούμενοι ενημερώνονται από τον επιστήμονα της αντίστοιχης ειδικότητας, όπου υπάρχει ανάγκη παρέμβασης.

​​ Οι ανάγκες των​​ ωφελούμενων​​ μπορούν να διαπιστωθούν είτε μέσω συνεντεύξεων ή/ και κοινωνικών ερευνών, είτε με την απευθείας διατύπωση συγκεκριμένου αιτήματος από τους ωφελούμενους.

​​ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

​​ Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται από αντίστοιχους επιστήμονες με εξειδίκευση στα παραπάνω πεδία ενδιαφέροντος. Όλες οι πληροφορίες παραμένουν ​​ εμπιστευτικές​​ και η επεξεργασία τους γίνεται αποκλειστικά για​​ τις ανάγκες του προγράμματος.

Εικόνα που περιέχει κείμενο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα